novosti

Radionice irskog plesa s Terezom Bachovom

Kao goste Gombališta ovog prosinca najavljujemo radionice irskog plesa s Terezom Bachovom koje organizira Irski plesni centar Riona.

Irish dance centre Riona u suradnji s Luas Dancing School  dovodi nam u Hrvatsku legendu irskog plesa, stepa i clogginga Terezu Bachovu, TCRG iz Praga.

Tereza Bachova bivša je natjecateljica svjetskih prvenstava i Great Britain Championship-a, certificiran sudac clogginga pod pokroviteljstvom plesne asicijacije CCCDCA, certificiran predavač irskog plesa TCRG pod pokroviteljstvom svjetske asocijacije An Coimisiún le Rincí Gaelacha, trenerica jednako uspješnih plesača, izvrsna koreografkinja.

Pozivamo vas da se od 05.12.2015 do 06.12.2015. u Gombalištu (B. Magovca 79, Zagreb) pridružite radionicama irskog plesa, sean nosa i clogging-a.

U nastavku više informacija o pojedinim vrstama plesa i radionicama:

Irski ples za početnike

Termin: subota i nedjelja od 10:00 do 13:00

Radionica je posvećena osnovnim koracima i pokretima u irskom plesu u mekanim cipelama – tzv. Soft shoes. Naučit ćete osnovne kombinacije koraka pravilnom tehnikom.

Nije neophodno predhodno iskustvo s irskim plesom, ali predhodno plesno iskustvo je više nego poželjno.

Participacija: 375 kuna

Irski ples za napredne

Termin: subota i nedjelja od 15:00 do 18:00

Radionica je posvećena plesnim tehnikama, pravilnoj poziciji tijela i nogu i pravilnoj ritmičkoj izvedbi  koraka, kombinacija i varijacija. Podučavat će se napredna tehnika, kompliciranje kombinacije koraka i varijacije ritmova.

Neophodno je predhodno plesno iskustvo u irskom plesu.

Participacija: 375 kuna

Sean nos

Termin: subota 19:30 do 21:30

Sean nos je najstariji stil stepanja na kojem se temelji moderni irski ples, ali i clogging (ples nastao dolazkom Škota i Iraca u Ameriku). Sean nos karakterizira prizemljen rad nogama, opušteno držanje, te improvizaciju zbog čega se spontanost smatra poželjnom u ovom plesnom izričaju. Upoznat ćemo vas s osnovama ovog prelijepog stepa, od kojeg je sve počelo.

Za ovu radionicu nije neophodno predhodno iskustvo s irskim plesom, ali predhodno plesno iskustvo je više nego poželjno.

Participacija: 150 kuna

Clogging

Termin: nedjelja od 19:30 do 21:30

Ako ste ikad zaželjeli znati kakav je to osjećaj „vršati“ nogama, evo izvrsne prilike. Radionica je namijenjena početnicima. Učit će se osnovne ovog stila plesa (tehnike Clogging, Buck Dancing a Flatfoot), kombinacije i manja koreografija.

Nije neophodno predhodno iskustvo s irskim plesom, ali predhodno plesno iskustvo je više nego poželjno.

Participacija: 150 kuna

Prijave se primaju putem maila rionaidc@yahoo.com do 1.12.2015.

Za više informacija o radionicama i mogućim popustima na pohađanje više radionica kontaktirajte: Tina Dujmić, mob: 095 5320 165