BUN 2020 djecji susreti najava

Budućnost u nama

Budućnost u nama (BUN) je revijalno-natjecateljski projekt čiji cilj je promicanje druženja, prijateljstva, i tolerancije kroz sport, ples i ostale aktivnosti u čast pokojnog prof. Mirka Relca, počasnog predsjednika Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.

Svrha i poruka ovog druženja je povezivanje i spajanje različitosti u dječjoj priči bez obzira tko su, što su i od kuda dolaze. Svojim smijehom, druženjem i radom pokazuju kako se može uz toleranciju i prihvaćanje prekrasno živjeti u svačijem uspjehu i pomoći onima koji ne mogu sami.

Prvi BUN posvećen je u čast i na spomen pokojnom prof. dr. Mirko Relcu, doživotnom počasnom predsjedniku Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”.

Poseban naglasak je na nenasilnom rješavanju problema i da različitost nije rivalstvo već poveznica.

Projekt je namijenjen svim klubovima, grupama i pojedincima u Republici Hrvatskoj koji se bave rekreacijom i plesom, namijenjen je svoj djeci bez obzira na različitosti jer BUDUĆNOST SU DJECA.

Program se sastoji od natjecateljskog i revijalnog dijela.

Zašto ples i pokret?

Zato jer su ples i pokret univerzalni jezik koji svi na neki svojstven način poznaju i razumiju i kroz koji mogu izraziti svoje osjećaje, svoj stav, svoju ljubav i radost.

To je umjetnički izričaj djetetovih osjećaja.

Želimo promicati poimanje plesa i pokreta kao sportske rekreacije, kao dobrog načina druženja među djecom, kao igru i užitak. Želimo djecu motivirati da na neopterećeni način iskažu svoj talent i šarenilo svoje mašte.

Komu je projekt namijenjen?

Svim grupama/klubovima u Republici Hrvatskoj koji se bave rekreacijom i plesom.

8. izdanje BUN-a

Dječji susreti Budućnos u nama odražt će se 28. ožujka 2020. u KUC-u Travno, Božidara Magovca 17 u Novom Zagrebu.

Više o dječjim susretnima Budućnost u nama 2020. pogledajte na stranici BUN 2020.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, kontaktirajte nas.

Vratimo se malo u povijest….

Kako je sve krenulo?

I kako uvijek sve krene od ideje, tako je bilo i s BUN-om. Ideja o BUN-u rodila se prije 10-ak godina od strane naše drage Nives Pandže; ideja o promicanju sporta, pozivne energije, druženja, veselja, plesa, tolerancije, suosjećanja, poštovanja, dječje razigranosti koja nema granice, otvorenog uma i duha, za nas “velike” promocija onog djeteta u nama na koje često zaboravimo…

Ostvarenje …

Put ostvarenja je uvijek bolji u dobrom društvu, koje hoće, voli izazove, zna i može…I dobre vibracije su krenule, okupila se naša BUN ekipa: roditelji, prijatelji i članovi Gombališta, svi s ciljem da BUN organiziramo najbolje što možemo. Naš cilj se ostvaruje 🙂

Tim nam je zaista raznolik: od zdravstvenih radnika, ekonomista, matematičara, analitičara, informatičara, umjetnika, pedagoga, socijalnih radnika, tehnologa, grafičara,…različitih karaktera i naravi :-). Svatko od nas, nakon redovnog posla usmjeri snage na organizaciju BUN-a i uvođenje novih poboljšanja. I koliko god ponekad budemo umorni od svega, ispunjenje koje nam pruži samo taj jedan dan susreta daje nam neizmjernu snagu za nove izazove.

Krenite i vi s nama

Iz godine u godinu, odaziv sudionika je sve veći, a nama je to potvrda da smo na pravom putu. BUN se mijenja, ali ono iskonsko ostaje i dalje prisutno: širiti dobre vibracije, plesati, družiti se, opustiti se, nasmijati, biti tolerantan, uviđavan, …i pomicati vlastite granice. Budite i vi dio našeg tima, proširimo dobre vibracije na druge gradove, djecu, roditelje. Pridružite nam se!

fb

Možete nas pratiti i na Facebook stranici Budućnost u nama