Iz medija,  Uncategorized

Vježbajte s nama: Aeropilates

aeropilates“Nives Pandža je zdravstvena radnica s 30 godina staža u rekreaciji . Njezin Um/duh/tijelo-Gombalište oaza je različitih načina vježbanja, različitih pristupa zdravom životu, plesu. Dakle oaza za um,duh i tijelo. Dugogodišnje iskustvo Nives je iskoristila za dobrobit mnogih koji dolaze na njezine tečajeve i sve ostale koje nudi ovo čarobno mjesto.

Za našu je rubriku predložila – aeropilates! Znam, reći ćete dosta je tog pilatesa. Koliko ima verzija. Odgovor je jednostavan. Pilates tehnika samo je jedna i autorska je metoda Josefa Pilatesa. No na mašti, iskustvu i znanju voditelja rekreacije je da metodu obogate, primijene i pokažu kako je, baš zbog svoje jednostavnosti, ta metoda primjenjiva.

I tako smo radili aeropilates na velikim loptama. Dok gledate to na webu, dobit ćete iscrpno objašnjenje kada i kako se proizvela prva lopta, kome je namijenjena i naravno kako je upotrijebiti za rekreaciju. Znam da ćete nas pitati i gdje kupiti, i koju veličinu te koliko košta. Lopte možete naći u velikim trgovačkim centrima po povoljnim cijenama i u trgovinama sportske opreme gdje su malo skuplje. Veličinu birate po svojoj težini i visini. No ne brinite, lopta podnosi opterećenje do 450 kilograma!

A sve vam još bolje mogu objasniti u Gombalištu, na www.udtgombaliste.hr

Snimku reportaže pogledajte na stranici Aeropilates – Vježbajte s nama.

Izvor: Dobro jutro Hrvatska – Vježbajte s nama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *