predavanje milan milošević
novosti,  Predavanja

Predavanje: Pričamo o artrozi kuka i koljena i liječenju matičnim stanicama

Iznimno nam je zadovoljstvo što možemo najaviti novo specijalizirano predavanje u našem Gombalištu u srijedu, 22. svibnja s početkom u 19:15h.

U goste nam dolazi dr. med. spec. ortoped i traumatolog Milan Milošević, ravnatelj Poliklinike Ribnjak koji će otvoriti zanimljivu temu o artrozi kuka i koljena. Kako ne bismo samo pričali o bolesti, pričat ćemo o prevenciji i načinima liječenja među kojima je i metoda liječenja matičnim stanicama – zahvat bez rezanja, ožiljaka, u lokalnoj anesteziji.Artroza kuka najčešće nastaje u nešto kasnijoj životnoj dobi, između pedesete i šezdesete godine, češće se javlja u žena, a može se raz

viti samo na jednom ili istovremeno na oba zgloba kuka. U 20% bolesnika s artrozom kuka nalazimo i artrozu drugih zglobova, najčešće zglobova prstiju šaka i koljena. Zbog raznih faktora dolazi do promjena u zglobu kuka, što posljedično dovodi do artroze. Na kuku se, u usporedbi s drugim zglobovima, artroza najčešće razvija. (Izvor)

Artroza kuka (koksartroza) danas predstavlja sve češći problem i počinje se javljati u sve ranijoj dobi, najviše zbog drastična smanjenja ozbiljnije tjelesne aktivnosti i navike dugotrajna sjedenja. Koksartroza je također češća kod profesionalnih sportaša jer se više kreću pa se zglob više troši. Pretile osobe imaju visoki rizik razvoja artroze kuka zbog težeg gornjeg dijela tijela koji stavlja dodatan pritisak na zglob. (Izvor)

Dakle, dođite i saznajte kako prepoznati prve simptome, kako spriječiti i kako liječiti.

VRIJEME: srijeda, 22. svibnja 2019, 19:15 h

MJESTO: prostori udruge UDT Gombalište, Božidara Magovca 47, Zagreb, Travno

Predavanje će trajati oko 45 minuta nakon čega ćete imati priliku postaviti pitanja našem gostu.

Ulaz je slobodan.

Predavanje se ne naplaćuje. Sudionici prema svojem izboru mogu ostaviti prilog/donaciju koja će se u potpunosti uplatiti potrebitima.